Bekkenklachten rondom zwangerschap


Voor wie

Vrouwen die zwanger zijn of zwanger zijn geweest en bekkenklachten hebben.

Doel

Door veranderende verhoudingen in je lichaam en de groei van je baarmoeder en je buik verandert de houding tijdens de zwangerschap. Buikspieren functioneren steeds minder waardoor alle benodigde kracht uit de rug komt. Dit veroorzaakt soms lage rugklachten of pijn in stuitje, liezen, schaambeen, de bekkenbodem en/of pijn aan de zijkant van je bovenbenen.
Doel van de behandeling is het verminderen van rugklachten en bekkenklachten en je te begeleiden tot het einde van de zwangerschap.

Na de bevalling is het zaak goed op de been te komen, soms gaat dit wat moeilijker. Wij kunnen je helpen met informatie over lichaamshouding en belasting en door spieren te versterken of juist te ontspannen.

Uitvoering

Na een uitvoerige intake gaan we kijken waar en wanneer de klachten optreden. Het is belangrijk goed naar je lichaam te luisteren en de dagelijkse activiteiten goed aan te passen.

Door efficiënt te bewegen en de juiste spiergroepen aan te spannen, kunnen we de stabiliteit van het bekken verbeteren en bekkenklachten rondom zwangerschap verminderen.

We kijken naar je bewegingsmogelijkheden en je persoonlijke situatie en gaan samen op zoek naar oefeningen en houdingscorrecties en bewegingscorrrecties te integeren in je dagelijks leven; thuis, op werk en in je vrije tijd. Door dit bewust aan te leren kun je klachten verminderen en voorkomen.