McKenzie therapie


Voor wie

De McKenzie therapie is geschikt voor patiënten met rugklachten, nekklachten en gewrichtsklachten.

Doel van de McKenzie therapie

Het doel van de McKenzie therapie is door een actieve betrokkenheid van jezelf en de therapeut, de klachten te kunnen beoordelen en behandelen. Door te leren hoe je het huidige probleem zelf kan behandelen, verhoog je de kennis om het risico van een terugval te minimaliseren. Met de McKenzie therapie kun je terugkerende symptomen sneller herkennen waardoor je op een veilige en effectieve manier de controle herneemt.

Uitvoering

McKenzie therapie begint met een vraaggesprek of intake waarbij de therapeut de symptomen gedetailleerd in kaart brengt. Daarna word je gevraagd om een aantal bewegingen te doen en/of bepaalde houdingen aan te nemen. Door te kijken naar de manier waarop de symptomen en de beweeglijkheid veranderen tijdens deze herhaalde bewegingen, kom ik tot een diagnose.

Met behulp van de informatie uit het onderzoek, zal ik specifieke oefeningen voorschrijven. Verder geef ik advies over houdingen die je tijdelijk moet vermijden of juist tijdelijk moet gaan aanhouden. Indien nodig wordt het oefenen met manuele technieken ondersteund. Het doel is om u zo effectief mogelijk te behandelen in zo weinig mogelijk sessies. Bij McKenzie therapie ligt de nadruk op jou, de cliënt, die actief wordt betrokken.