Medical Taping


Voor wie

Medical taping biedt ondersteuning aan het herstel bij tal van klachten aan het bewegingsapparaat. Voorbeelden zijn spierspanning (hypertonie), lichte spierzwakte, sportblessures, pijnklachten en overbelaste of instabiele gewrichten. Ook bij menstruatiepijn, zwangerschapsmisselijkheid of hoofdpijnklachten kan een specifiek aangelegde tape helpen.

Doel van medical taping

Medical taping kan worden ingezet bij het stabiliseren van een gewricht of bij het ondersteunen van een spier zodat normaal bewegen en oefenen weer mogelijk is. Ook kun je denken aan het bevorderen van het herstel van littekenweefsel of van een blauwe plek. De elastische tape ondersteunt de spierfunctie, maar beperkt niet de beweging.

Uitvoering

De tape kan meteen volledig worden aangelegd, behalve als je weleens een allergische reactie hebt gehad. In dat geval leggen we voor de zekerheid eerst een proefstukje aan. Belangrijk is dat het te tapen lichaamsdeel van tevoren geschoren is en niet ingesmeerd, zodat de tape goed blijft zitten en minder pijnlijk te verwijderen is. De tape blijft maximaal vijf dagen zitten. Indien wenselijk kan na twee dagen zonder tape weer opnieuw getaped worden. De tape is watervast, zodat douchen en zwemmen geen probleem is.