Manuele therapie Marsman


Voor wie

Manuele Therapie Marsman is voor iedereen met een probleem aan het bewegingsapparaat, zowel wervelkolom als gewrichten. Denk hierbij aan verminderde beweeglijkheid en pijn in de rug of andere gewrichten. De therapie is in principe geschikt voor iedereen, ook kinderen. Het is een rustige manier van mobiliseren. Uitzonderingen zijn mensen met gewrichten die zijn gefixeerd, mensen die net geopereerd zijn of in een acute fase van een ontsteking zitten.

Doel van Manuele Therapie Marsman

De methode van Manuele Therapie Marsman gaat ervan uit dat de wervelkolom en de gewrichten van ieder mens zijn in te delen in zes verschillende typen. Al naar gelang welk type je hebt, heeft je lichaam een voorkeur voor een manier van bewegen en het uitvoeren van handelingen. Om wat voor reden dan ook kan het gebeuren dat je niet meer kunt bewegen volgens jouw lichaamsvoorkeur. De oorzaak kan een lichamelijke klacht zijn, maar ook verkeerd bewegen kan leiden tot klachten. Met een bewegingsonderzoek, een orthopedisch en een neurologisch onderzoek kom ik als fysiotherapeut tot een typering van jouw lichaam. Aan de hand daarvan kan ik met manipulaties en oefentherapie jouw bewegingsapparaat in zijn voorkeur van bewegen terugbrengen. Hierdoor zullen de pijn en andere klachten verminderen.

Uitvoering

Ik doe tests waardoor jouw lichaamsvoorkeur naar voren komt. Daarna laat ik je een specifieke houding aannemen en je in deze stand in- en uitademen. Hierdoor verminder je je bewegingsbeperkingen. Ik zorg ervoor dat je een goed inzicht krijgt in je eigen voorkeurshouding en -beweging. Daardoor kun je in het dagelijks leven, werk en sportactiviteiten je houding aanpassen en blessures voorkomen.

Meer info: Manuele Therapie Marsman