Groepsles Mobilizing Awareness


Voor wie

Op Amsterdam IJburg bieden we Mobilizing Awareness lessen aan. Deze zijn gericht op spanningsklachten en lichte tot matige bewegingsbeperkingen. Dit is voor iedereen geschikt die op en van de grond kan komen, omdat we veel op een matje oefenen.

Doel

  • Ontspannen
  • Je eigen lichamelijke grenzen leren kennen
  • Soepeler in de lijf
  • Meer ‘uit je hoofd en in je lichaam’
  • Makkelijker kunnen bewegen met minder energie
  • Bewegen met aandacht en plezier

Uitvoering

De les is in klein groepsverband met maximaal 6 personen en het duurt 1 uur. We oefenen veel liggend op de mat, zowel in ruglig, op de zij en buiklig. Sommige oefeningen zijn in stand of zit.

Het zijn bewegingen met zowel armen en benen, romp en hoofd. De oefeningen zijn gericht op verkorten en verlengen van spiergroepen, ze hebben uitdrukkelijk niet als doel om zover mogelijk te komen of zo lang mogelijk vol te houden. Juist je eigen grens leren herkennen en daarnaar handelen is van belang. Hierbij wordt de aandacht gebruikt om bewust bezig te zijn en uit te proberen, zodat je zelf steeds beter weet wat je kan doen tijdens de oefeningen. Hierbij is ruimte om rekening te houden met eigen beperkingen en belastbaarheid.

Kom in makkelijk zittende kleding, verder hebben we alle benodigdheden in de praktijk.

Aanvullende informatie

De lessen worden gegeven in de praktijk op dinsdagavond van 19.30 – 20.30 uur.

Kosten zijn voor eigen rekening en 110 euro per 10 lessen (binnen 3 maanden te volgen). Hiervoor ontvang je een factuur.

Je mag altijd 1 gratis proefles meedoen en dan beslissen. Aanmelden via de mail: info@fysiotherapiewelkom.nl