Cranio sacraal therapie


Voor wie

Indicaties voor Cranio-Sacraal Therapie zijn onder meer: huilbaby’s, dyslexie, slaapstoornissen, hoofdpijn, posttraumatische klachten, hyperactiviteit (ADHD), obstipatie, bekkenklachten, hoofdtrauma’s, chronische vermoeidheid

Doel

Om het zelfherstellend vermogen van de mens te bevorderen, verbeteren en stimuleren.

Uitvoering

Tijdens de behandeling kom je aankleed in niet knellende kleding op een matras op de bank liggen. Door middel van bepaalde handgrepen wordt je uitgenodigd het lichaam te ontspannen.

In de Cranio-Sacrale Therapie gaan we er vanuit dat het lichaam trauma’s van fysieke, chemische en emotionele aard te verduren krijgt. Meestal is het lichaam in staat deze adequaat te verwerken. Als dit niet lukt, ontstaan er verhardingen in het bindweefsel. In ontspanning kunnen deze verhardingen zich weer oplossen.

Aanvullende informatie

Het Cranio-Sacrale Systeem stuurt het bindweefsel aan. Dit CS-systeem bestaat uit hersenvocht dat wordt rondgepompt door de hersenen, via het ruggenmerg omlaag naar het sacrum en daarna weer naar boven, om zodoende afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen af te leveren. zenuwstelsel Dit circuleren van stoffen heeft een bepaald ritme. Dit ritme is met zachte aanraking te voelen.

Zie voor verdere informatie op ncsv.info

Een gezond bindweefsel bevordert een gezond Cranio Sacraal Systeem
Een gezond Cranio Sacraal Systeem bevordert gezond bindweefsel